HABERLER
KURU MEYVE VE MAMULLERİ ALMANYA'DA ALICISIYLA BULUŞTU

Detaylar

İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Almanya'nın Köln kentinde 10-14. Ekim 2015 tarihlerinde 33. kez düzenlenen ve gıda sektörünün en büyük fuarlarından biri olarak olan ANUGA 2015 Fuarı'na info-stand ile katılım sağlamıştır. Türkiye milli katılım organizasyonunun İstanbul Ticaret Odası tarafından yapıldığı ANUGA 2015 Fuarı, Koelnmesse fuar alanında gıda sektörünün hemen her mal grubunda iştigal eden dünyanın pek çok ülkesinden potansiyel alıcı, satıcı ve iş ortağını bir araya getirmiş olup 284.000 m2 alanda gerçekleştirilen fuara 98 ülkeden 6.777 firma katılımcı iştirak etmiştir.

Fuarda İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliğini, Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Muhsin ÇAKICI ile Yönetim Kurulu üyesi Sn. Ülkü CEMİLOĞLU temsil etmişlerdir. Fuarın birinci günü milli katılım pavilyonunu ziyaret eden T.C. Köln Konsolusu Sn. Hüseyin Emre ENGİN tüm katılımcı firmaların standlarını gezerek, sektöre katkılarından ötürü teşekkür etmiş ve fuar katılım belgelerini dağıtmıştır. Dünyanın en önde gelen kuru meyve ve mamuller ihracatçılarının / üreticilerinin yoğun olarak ziyaret ettiği ANUGA 2015 Fuarı Kuru Meyve ve Mamulleri sektörünün ihracat hacmine katkı sağlamak açısından ciddi fırsatlar sunmuştur. Gerek katılımcı firmaların gerekse ziyaretçilerin çok önemli bir kısmının yurtdışından olduğu fuar, kuru meyve ve mamullerinin yerel ve uluslararası alıcılarla geniş bir yelpazede buluşmasına imkân sağlamıştır.

Beş gün boyunca yoğun bir ilgi ile karşılanan info-standımızda başta kayısı, badem, ceviz, ayçekirdeği gibi Türk kuru meyve ve mamullerinin geniş çaplı tanıtım ve bilgilendirilme faaliyetleri yürütülürken aynı zamanda ulusal ve uluslararası yeni işbirliği imkanları, iş ortaklıkları oluşturulmasına katkı sağlanmıştır. 187 ülkeden yaklaşık 154.462 kişi tarafından ziyaret edilen fuar hem gıda sektöründeki farklı trendler, yeni ürün ve konseptlerin gözlemlenmesi hem de Türk kuru meyve sektörü için uzun vadeli ikili ilişkiler ve ortaklıklar kurma fırsatlarının değerlendirilmesi açısından verimli geçmiştir. Türk ihracatçısını en iyi şekilde temsil eden Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliğinin sektörümüzün uzun vadeli başarı grafiği açısından yoğun ilgi ile karşılanan bu tarz organizasyonları artırarak devam ettirmesi beklenmektedir.

Haber Görselleri