HABERLER
FINE FOOD AUSTRALIA 2016 FUARI

Detaylar

KUMİB "FINE FOOD AUSTRALIA 2016 FUARI"NDA BAŞARILI BİR ORGANİZASYONLA BOY GÖSTERDİ

Melbourne / Avustralya'da 12 - 15 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenen "Fine Food Australia 2016 Uluslararası Gıda Ürünleri- Makineleri - Restoran Ekipmanları Fuarı”nın Türkiye milli katılım organizasyonu İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KUMİB) tarafından gerçekleştirilmiştir.

1984 senesinden beri düzenlenmekte olan "Fine Food Australia Fuarı” Güney Yarım Küre'deki en büyük ticaret fuarı olarak nitelenmektedir. 2014 yılında Fine Food Australia Fuarı'nda 47 ülkeden 1.000'e yakın katılımcı yer almış ve 28.000 kişi tarafından ziyaret edilmiştir. Bu sene 32.si düzenlenen ve 40 ülkenin birden çok marka ile katılım gösterdiği fuarda 1000'i aşkın katılımcı firma yer almıştır. Ziyaretçilerin de yoğun ilgisi ile karşılanan fuarı dünyanın dört bir köşesinden yaklaşık 20.000 kişi ziyaret etmiştir.

Türkiye milli katılım organizasyonu İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından başarıyla gerçekleştirilen fuarda Ekonomi Bakanlığının koordinasyonunda, İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği organizasyonunda toplam 10 ihracatçı firma "Turkey: Discover the Potential/Türkiye: Potansiyelini Keşfet" konseptiyle katılım sağlamıştır.

Avustralya'da bu türden bir organizasyonu gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden KUMİB Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Çakıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada Avustralya'yı potansiyel hedef ülke olarak seçtiklerini dile getirerek Türkiye Markası" konsepti çerçevesinde Türk gıda ürünlerini muhataplarına ulaştırmaktan mutlu olduklarını dile getirmiştir. Konuşmasında Avustralya pazarını da analiz eden Çakıcı Avustralya piyasasını canlı bulduklarını ifa ederek Türk gıda ürünlerine alternatif pazar arayışları açısından geleceğe yönelik umut veren ve olumlu sinyaller aldıklarını ifade etmiştir.

Fuarın ilk gününde standları tek tek gezen Türkiye'nin Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, milli katılım organizasyonu içerisindeki firmalara katılım sertifikalarını dağıtmıştır.

Makarnadan şekerli mamullere kurutulmuş gıdalardan ceviz ve bademe birçok Türk ürününün geniş bir yelpazede Avustralya piyasalarına tanıtıldığı fuarın milli katılım organizasyonunu yapan İstanbul Kurumeyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Türk gıda sektörünün "Türkiye Markası” konsepti çerçevesinde alternatif pazarlarda güçlenerek yoluna devam etmesi açısından önemli ve başarılı bir organizasyona imza atmıştır.

Haber Görselleri