HABERLER
KUMİB İNGİLTERE'NİN EN BÜYÜK GIDA FUARINDA YERİNİ ALDI

Detaylar

İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KUMİB) 2017 yılı tanıtım faaliyetleri çerçevesinde, Londra/İngiltere'de 19-22.03.2017 tarihleri arasında düzenlenen ve İngiltere'nin en büyük gıda fuarları olan IFE 2017 (The International Food and Drink Event) Fuarı'na info stand ile katılım sağlamıştır.

Fuarda İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliğini, Yönetim Kurulu Başkan Yard. Sn. Kadir Emin DİNDAR ve Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Latif EMEKCİ temsil etmişlerdir. Ayrıca standımıza T.C. Londra Ticaret Müşavir Yard. Sn. Ahmet Enes TEKCAN ziyarette bulunmuştur.

Fuar; fırıncılık, peynir-süt ürünleri, içecek, perakende, sağlıklı ürünler, gıda katkı maddeleri, et-deniz ürünleri, atıştırmalık ve şekerleme gibi birçok sektörden 61 ülke katılımcısı ile Avrupa, Asya ve Orta Doğu'dan 108 ülkeden 30.000 alıcıyı bir araya getirmiştir. Fuar süresince standımızı ziyaret eden firma temsilcilerinin ürün talepleri ve iletişim bilgileri üyelerimize duyurulmak üzere toplanmış ve ziyaretçilere Birliğimiz ve faaliyetleri hakkında geniş kapsamlı bilgilendirme yapılmıştır.

İngiltere, Türkiye'nin kuru meyve ihracatında ikinci sırada yer almakta olup, çekirdeksiz kuru üzüm ithalatında 117 milyon dolar ile ilk sıradadır. Bu bağlamda, Kuru Meyve ve Mamulleri sektörünün 2023 ihracat hedefi çerçevesinde, İngiltere pazarının ve bu pazarın taşıdığı potansiyelin yerinde incelenmesi, yeni eğilimlerin gözlemlenmesi ve Türk kuru meyve sektörü için uzun vadeli ikili ilişkiler kurma fırsatlarının değerlendirilmesi açısından IFE 2017 Fuarı verimli geçmiştir.