HABERLER
İSTANBUL KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ (KUMİB) ALMANYA'DA YABANCI ALICILARLA BULUŞTU

Detaylar

İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KUMİB) Almanya'nın Köln kentinde 07-11 Ekim 2017 tarihlerinde 34. kez düzenlenen ve gıda sektörünün en büyük fuarlarından biri olan ANUGA 2017 Fuarı'na info-stand ile katılım sağlamıştır. Türkiye milli katılım organizasyonunun İstanbul Ticaret Odası tarafından yapıldığı ANUGA 2017 Fuarı, dünyanın pek çok ülkesinden potansiyel alıcı, satıcı ve iş ortağını bir araya getirmiş olup, Koelnmesse fuar alanında 284.000 m2 alanda gerçekleştirilen fuara 107 ülkeden 7.405 firma katılımcı iştirak etmiştir.

Fuarda İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliğini, Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Muhsin ÇAKICI, Yönetim Kurulu Başkan Yard. Sn. Didem Elmas ve Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Mahmut Ramiz Balık temsil etmişlerdir. Fuarın birinci günü milli katılım pavilyonunu ziyaret eden T.C. Köln Konsolosu Sn. Hüseyin Emre Engin,  Duesseldorf Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Mustafa Hilmi Aşkın ve ITO Yönetim Kurulu Başkan Yard. Dursun Topçu’dan oluşan heyet,  katılımcılara sektöre katkılarından ötürü teşekkür etmiş ve fuar katılım belgelerini dağıtmıştır.

Katılımcı firmaların %90’nının ve ziyaretçilerin %75’sinin yurtdışından olduğu fuar, kuru meyve ve mamullerinin yerel ve uluslararası alıcılarla geniş bir yelpazede buluşmasına imkân sağlamıştır. Beş gün boyunca yoğun bir ilgi ile karşılanan info-standımızda başta kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir, antepfıstığı, badem, ceviz, leblebi, krokan gibi Türk kuru meyve ve mamulleri sergilenmiş olup, fuar süresince standımızı ziyaret eden firma temsilcilerinin ürün talepleri ve iletişim bilgileri üyelerimize duyurulmak üzere toplanmış, ziyaretçilere Birliğimiz ve faaliyetleri hakkında geniş kapsamlı bilgilendirme yapılmıştır.
198 ülkeden yaklaşık 165.000 kişi tarafından ziyaret edilen fuar hem gıda sektöründeki farklı trendler, yeni ürün ve konseptlerin gözlemlenmesi hem de Türk kuru meyve sektörü için uzun vadeli ikili ilişkiler ve ortaklıklar kurma fırsatlarının değerlendirilmesi açısından verimli geçmiştir.
 

Haber Görselleri