HABERLER
TÜRK KURU MEYVE VE MAMULLERİ RUSYA’DA ALICISI İLE BULUŞTU

Detaylar

İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KUMİB) 2018 yılı tanıtım faaliyetleri çerçevesinde, Moskova/Rusya Federasyonu’nda 05-09.02.2018 tarihleri arasında bu sene  25’ si düzenlenen ‘’Prodexpo Uluslararası Gıda, İçecek ve Gıda Hammaddeleri Fuarı”na info stand ile katılım sağladı.
Fuarda İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliğini, Yönetim Kurulu Üyeleri Sn. Ali Eyüp ELBAN ve Sn. Latif EMEKCİ temsil etmiş olup, ayrıca standımıza T.C. Moskova Büyükelçisi Sn. Hüseyin Lazip DİRİÖZ ile T.C. Moskova Ticaret Müşaviri Sn. Halit Oral AKBAY ziyarette bulundu.
Fuar; fırıncılık, süt ürünleri, içecek, perakende, sağlıklı ürünler, gıda katkı maddeleri, et-deniz ürünleri, atıştırmalık ve şekerleme gibi birçok sektörde faaliyet gösteren 63 ülkeden 2342 katılımcısı ile Avrupa, Asya ve Orta Doğu'dan sayısız yabancı alıcıyı bir araya getirmiştir. Fuar süresince standımızı ziyaret eden firma temsilcilerinin ürün talepleri ve iletişim bilgileri üyelerimize duyurulmak üzere toplanmış ve ziyaretçilere Birliğimiz ve faaliyetleri hakkında geniş kapsamlı bilgilendirme yapılmıştır.
Prodexpo Fuarı, Kuru Meyve ve Mamulleri sektörünün 2023 ihracat hedefi çerçevesinde, ürünlerimizin hem Rusya pazarında hem dünya pazarındaki konumunun güçlendirilmesi, yeni eğilimlerin gözlemlenmesi ve Türk kuru meyve sektörü için uzun vadeli ikili ilişkiler kurma fırsatlarının değerlendirilmesi açısından verimli geçmiştir.