HABERLER
KUMİB ORGANİZASYONUNDAKİ ÖZEL NİTELİKLİ ALIM HEYETİ PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Detaylar

T.C. Ticaret Bakanlığı'nın koordinasyonu ve İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği organizasyonu ile 26-30.03.2019 tarihlerinde Özel Nitelikli Alım Heyeti Programı başarıyla gerçekleştirildi. Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan'dan AK BARS Group (BKK unlu ve şekeli mamuller firması) ve Başkurdistan'dan BATIR Şirketler Grubu (Batur ve Sabuntay perakende zincirleri) firmalarından toplamda üç yabancı temsilci programa katılım sağladı.

Programın birinci günü olan 26.03.2019 Salı Günü yabancı katılımcılar hoş geldin niteliğinde bir akşam yemeğinde ağırlanarak kendilerine program ve ihracat sektörlerimiz hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Programın ikinci günü Dış Ticaret Kompleksi / İstanbul'da yabancı katılımcılar ile Türkiye'den gıda sektörünün farklı alanlarındaki toplamda 29 firmanın temsilcilerinin yer aldığı ikili iş görüşmeleri yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Programın üçüncü günü firma / üretim tesisi ziyaretleri, dördüncü günü ise perakende turu gerçekleştirildi.

Programa katılım sağlayan hem yabancı katılımcılar hem Türk firmalarının temsilcileri özel alım heyeti programının başarılı geçtiğini ve benzer etkinliklerin yapılmasının ihracat potansiyelimizin artırılması için yararlı olacağını ifade ettiler.