HABERLER
AVUSTRALYA KURU MEYVE SANAL TİCARET HEYETİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ

Detaylar

AVUSTRALYA KURU MEYVE SANAL TİCARET HEYETİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ

İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KUMİB) organizasyonu ile kuru meyve ve mamulleri sektörüne yönelik düzenlenen "Avustralya Kuru Meyve Sanal Ticaret Heyeti”nin çevrimiçi yapılan açılış töreni; KUMİB Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Şerif ÇALIK'ın moderatörlüğünde, Türkiye'nin Kanberra Büyükelçisi Sn. Korhan KARAKOÇ, Sidney Ticaret Ataşesi Sn. Yavuz GÖKÇAYIR ile Melburn Ticaret Ataşesi Sn. Tayfun KILIÇ'ın katılımları ile gerçekleştirilmişti.

KUMİB Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Çalık açılış konuşmasında "Sektörün Avustralya'ya ihracatının 2022 yılının ilk beş ayında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %52'lik artışla, 24 milyon doları aştığını” belirterek, "Ticaret heyetimize, Avustralya'daki güçlenen konumumuzun geliştirilmesi bağlamında özel bir önem veriyoruz.” dedi.

14 - 21 Haziran 2022 tarihleri arasında 6 gün süren sanal ticaret heyeti kapsamında, Türkiye'den 10 firma, Avustralya'dan 30 ithalatçı firma ile dijital ortamda ikili iş görüşmeleri başarıyla gerçekleşti.